Dalyan

Dalyan

FETHIYE, CALIS BEACH, GOCEK, HISARONU, OVACIK, OLUDENIZ, UZUMLU, KAYAKOY, DALAMAN

Dalyan is een kleine stad aan de zuidwest kust van turkije. 25 kilometer van het internationale vliegveld Dalaman. Gelegen in het centrum van een brede delta waarvan de natuurlijke schoonheid onbedorven blijft. Dalyan ligt in een natuurlijke beschermde omgeving. Dit is paradijs waarvan er nog weinig op deze aarde te vinden zijn, een gebied van natuurlijke schoonheid.

Gelegen binnenlandse op de banken van de Dalyan rivier vindt u het stadje Dalyan, een vredig toeristen stadje onbedorven door het massa toerisme. De romantiek van het stadje is elke morgen op zijn hoogst als de vloot van vrolijk gekleurde boten met toeristen de rivier afvaart naar het glorieuze strand aan de mond van de rivier delta. Vanaf de haven van Dalyan door de bedden van pampas gras duurt de reis ongeveer 45 plezierige minuten. ( de hele delta is beschermd Nationaal Conservatie gebied en is het huis van meer dan 100 soorten volgens samen met niet minder dan drie verschillende soorten schildpadden waaronder de dikkopschildpad).

Dalyan Delta

Niet iedereen gaat elke dag richting het strand, velen ontspannen rond het zwembad bij hun hotel, gevolgd door wellicht een middag wandeling langs de rivier of door het dorp op zoek naar een rustige plek om van de lunch te genieten. Later, in de koelere avond kunt u weer langs de rivier lopen om een restaurant te zoeken langs de waterkant. De vis in Dalyan is uitstekend, helemaal wanneer vergezeld door een koel biertje als de zonsondergang schaduwen werpt op de nabij gelegen rots tombes. Maak niet de fout te denken dat u in Dalyan clubs vindt met harde muziek, want dan zult u teleurgesteld worden, maar langs de hoofdstraat door het resort vindt u genoeg bars en restaurants voor een fijn gesprek. Dalyan bied een vakantie rijk in vrede en rust, dichtbij de natuur en met een comfortabele en ontspannen atmosfeer.

Dalyan Kaunos rots graven

Dalyan betekent in het Turks: een fuik van netten gemaakt aan palen om vis te vangen. Twaalf jaar geleden was Dalyan een klein vissersdorp, de ontdekking van de bedreigde Caretta Caretta schildpad en het wildleven in het gebied leidde tot een campagne om de omgeving te beschermen.

Sinds 1989 heeft Turkije stappen genomen om het wildleven te behouden. Het meest belangrijke beschermde gebied is Dalyan.

De stad heeft daardoor de natuurlijke charme en schoonheid behouden. Een haven van ontspanning dat opgebloeid is door de serieuze reiziger. Er zijn vele restaurants waar u de Turkse keuken kunt proberen samen met bars en winkels. Er zijn een paar disco"s buiten de stad, om degene die van de rust willen genieten niet te storen. In het kort, een unieke bestemming vol van cultuur, geschiedenis en een tegengestelde schoonheid, uitstekende keuken en onvergetelijke gastvrijheid.

Zes kilometer gouden zand
Het kanaal van Dalyan waar water circuleert tussen de Middellandse zee en het meer van Koycegiz kronkelt een weg naar de zee, via een smal netwerk van meren en waterwegen. Door de ritselende rietbedden van 3 tot 4 meter hoog. Met de mix van zout en zoet water, zijn de waterlanden het huis geworden van een groot aantal soorten vis en ander waterleven. Vele soorten vogels die van het water eten.

U ontmoet de Middellandse zee, na een 30 a 40 minuten wonderlijke boottocht. De delta wordt opgedeeld door het Iztuzu strand, 6 kilometer lang. Met fijn zand en een blauwgroene zee. U kunt het Iztuzu strand ook bereiken met een minibus. De minibus rijdt langs de rivier over kronkelende wegen naar het strand. Het duurt ongeveer 15-20 minuten. Beide wegen zijn de moeite waard eens reizen, beide maar voor een klein bedrag.

Iztuzu strand Dalyan

Zie de beschermde Caretta Caretta schildpadden.
De Caretta Caretta schildpad is bestempeld als bedreigd op de federale vis en wildleven bedreigde diersoort lijst. Deze schildpadden met grote hoofden en rood bruine schilden komen van mei tot september naar het Iztuzu strand om te nestelen. Ze hebben geelachtige tot witte onderkanten en kunnen 3 tot 4 meter lang worden. De schildpad is 15 jaar als het volwassen en kan dan tussen de 150 en 300 pond wegen.

Volwassen schildpadden ontmoeten elkaar in het meer van de Dalyan delta een paar weken voor het vrouwtje haar eieren legt. Hier voeden ze zich voor de paring. De paring duurt een paar uur en andere schildpadden blijven hier ver van vandaan. U kunt de geluiden horen.

De Caretta Caretta schildpad keert terug naar het strand om de eieren te leggen. Het volwassen vrouwtje legt meerdere kloeten elk seizoen, meestal legt ze eieren elke 2 a 3 jaar.

Caretta Caretta Dalyan

Caretta Caretta Dalyan

Caretta Caretta Dalyan
Oude rots tombes
Deze tombes zijn de rustplaatsen van de koningen van Caunos. Ze zijn uitgehouwen in de lycische rots tombes stijl. Er zijn twee types tombes in Dalyan. Simpele kamers, uitgehouwen in de rots lijkend op een kamer en meer grotere tempel tombes. Vele tombes zijn gebouwd met valse muren waarachter kostbaarheden zijn verborgen om de dieven voor de gek te houden. Uiteindelijk heeft het niets geholpen en zijn de tombes toch beroofd van de kostbaarheden.

Rots tombes kunnen gezien worden langs de hele lycische kust, maar de beste voorbeelden ziet u in Dalyan.

Caunos rots tombes Dalyan

Modderbaden en therapeutische zwavel bronnen
Dalyan heeft vele therapeutische hete bronnen. Het water dat radio actieve elementen en zwavel bezit wordt van gezegd dat het reuma, huid, lever, mild en maagklachten verhelpt, net zoals stoelgang problemen.

Het Sultaniye Thermal Bad is beroemd in Turkije, het water is 40 graden. Het water wordt al gebruikt sinds Hellinistische tijden.

Van de modderbaden wordt ook gezegd dat het een remedie is voor reuma en dat het de huid reinigt en verrijkt. Als u uzelf met modder hebt bedekt, wacht u een paar minuten om te drogen. Dan wast u zichzelf in het zwavelbad. De modderbaden hebben ook een temperatuur van 40 graden.

Onroerend goed Fethiye

Modderbaden Dalyan