Aankoopprocedure voor een tweede huis in Fethiye

Aankoopprocedure voor een tweede huis in Fethiye

Een tweede huis in Fethiye
Een tweede huis kopen in Fethiye is wellicht niet zo ingewikkeld als u denkt. Hebt u uw droom huis gevonden dan kan de procedure van start gaan.

Bezichtigingsreis
Allereerst is het natuurlijk van belang dat u het u het huis van uw dromen in Fethiye gaat bekijken. Hiervoor biedt Real Fethiye een bezichtigingreis aan. Voor meer informatie over bezichtigingsreizen kunt u contact opnemen met Real Fethiye

Het aankoopproces voor een tweede huis in Fethiye
Hebt u besloten een villa of appartement in Fethiye te kopen dan wordt het aankoopproces ingegaan. Er wordt een contract opgemaakt waarin alle voorwaarden voor het kopen van een tweede huis in Fethiye in beschreven staan. In het contract zal tevens een voorschot opgenomen zijn dat bij terugkeer in Nederland voldaan moet worden. Dit voorschot is over het algemeen 10% van de aankoopprijs. Is het contract getekend dan dient u alleen nog een kopie van uw paspoort en 2 pasfoto's achter te laten. Is alles geregeld en is er nog tijd over dan kunt u genieten van uw vakantie in Turkije en het land eens beter te bekijken. Door de aankoop van uw droomhuis in Fethiye zult u met een plezierig gevoel naar huis vliegen.

De overdracht
Met de achtergelaten documenten gaan wij verder aan de slag. Bij verschillende Turkse autoriteiten wordt een aanstaande titeloverdracht gemeld. Zijn er geen bezwaren dan kan de koop formeel afgewikkeld worden. Hiervoor keert u terug naar Fethiye voor het uitwisselen van de handtekeningen. Tot slot wordt het huis op uw naam gezet. Binnen 2,5 maand is de overdracht doorgaans geregeld en bent u eigenaar van een huis in Fethiye, een van de mooiste gebieden van Turkije.

Aftersale service
Als eigenaar van een prachtig huis in Fethiye wordt u door Real Fethiye ondersteund bij het aanvragen van gas, water en licht. Ook voor bank- en verzekeringszaken kunt u op onze adviezen rekenen. Wilt u eventueel uw huis in Fethiye verhuren dan zullen wij dit op ons nemen. Van voor tot na de koop blijven wij u begeleiden bij het regelen van faciliteiten en helpen wij u graag bij vragen.

 

Algemeen

Rechtmatigheid objecten
Alle objecten in het portfolio van Real Fethiye zijn vooraf gecontroleerd op rechtmatigheid. Dit houdt in dat u te maken heeft met een rechtmatige eigenaar en het huis vrij is van schulden.

Inschrijven bij het kadaster
Enkele zaken zijn hierbij van belang. Het voornaamste is dat uw naam en foto op de Tapu verschijnt. Een Tapu is een document van eigendom. Dit document blijft bij het kadaster. Op de Tapu verschijnt ook een bedrag. Dit bedrag is lager dan de verkoopprijs, u moet het zien als de WOZ waarde in Nederland, die waarde verschilt ook van de verkoopprijs.

Er moet overdrachtsbelasting betaald worden. De overdrachtsbelasting is 3% van de prijs die op de Tapu vermeld staat. Deze moet door de koper en de verkoper samen betaald worden. Als laatste moet er een verzekering voor aardbevingen afgesloten worden. Deze verzekering is verplicht.

Notaris
Een notaris is niet verplicht in Turkije. In principe gebruikt Real Fethiye geen notaris. Wenst u dit wel dan is dit uiteraard geen probleem. Voor de diensten van een notaris in Turkije betaalt u ongeveer € 1.000

Belasting Turkije
Voor het kopen van een huis in Turkije bent u overdrachtsbelasting verschuldigd. Deze belasting is 3% van de prijs die op de Tapu vermeld staat. Deze overdrachtsbelasting moet door de koper en verkoper samen betaald worden. Jaarlijks moet er een inkomensbelasting afgedragen worden over uw villa in Turkije. Deze belasting varieërt per provincie en is 0,1% of 0,2% van de prijs die op de Tapu vermeld staat. Wordt uw object binnen vier jaar verkocht dan wordt er inkomstenbelasting geheven over de winst die u maakt op de woning.

Makelaarskosten
De kosten van een makelaar voor de aankoop van een huis in Turkije zijn, 3% van de aankoopsprijs van de verkoper en 3% van de aankoopsprijs van de koper.

Huizenaanbod Fethiye Living


Handige links

Turkije makelaar