Fethiye

Fethiye

CALIS BEACH, GOCEK, HISARONU, OVACIK, OLUDENIZ, UZUMLU, KAYAKOY, DALAMAN, DALYAN

De schoonheid van Fethiye is niet in woorden uit te drukken. Als u verslaafd bent aan ontdekkingen en een natuurliefhebber bent dan is Fethiye uw bestemming. Wat maakt deze kusten van Fethiye toch zo een lust voor het oog met haar ontelbare inhammen en de ongelofelijke schoonheid van de natuur. Wat geeft het zo een allure? Misschien is het een beetje van alles, wie zal het zeggen. Fethiye is niet in woorden uit te drukken.

Fethiye is gelegen in zuid west mediterrane Turkije, verbonden met alle steden door drie snelwegen en eenvoudig te bereiken. Het internationale vliegveld van Dalaman ligt maar op 50 kilometer afstand van het centrum van Fethiye. Gedurende het toeristen seizoen kunt u vele vluchten vinden van grote Europese steden naar Fethiye naast de binnenlandse vluchten van Turkish Airlines het hele jaar door. Daarnaast kunt u ook op Antalya vliegen, dat op drie uur rijden van Fethiye ligt. De haven van Fethiye is beschermd door de natuurlijke structuur en een belangrijke stop voor jachtmensen. Een nieuwe moderne jachthaven zal snel gerealiseerd zijn voor een groot aantal jachten met vele faciliteiten aan de andere kant van de baai.

De hele regio zonder de Fethiye en Esen laaglanden zijn bedekt met hoge bergen die de zuidwest uitlopen van het Taurus gebergte vormen. Deze bergen zijn vanaf de kustlijn 2000 meter hoog. Op een zonnige winterdag is het een aangenaam gezicht om de pijnbomen en met sneeuw versierde pieken met de blauwe lucht op de achtergrond te bekijken. Naast de verfrissende houten hellingen van Tijm, laurier en pijnbomen is de uitzonderlijke geur van de Fethiye bossen een zeer aangename verassing. Het 100 hectare geurende bos is een ideale kampeerplaats en picknick. Balsem van de geurende bomen heeft farmaceutische en cosmetische waarde en wordt ook gebruikt in moskeen en kerken.

Het Middellandse zee klimaat met hete, droge zomers en warme, natte winters is toegespitst op deze regio met temperaturen van 30 graden in de zomer en meestal niet kouder dan 12 graden in de winter. De zeewater temperatuur komt het hele jaar praktisch niet onder de 17 graden.

In Fethiye, met het vele vruchtbare land, is de agricultuur een belangrijke peiler. Daarom, terwijl het in de winter in andere vakantie oorden tot rust komt, blijft Fethiye vol van leven het hele jaar door. De belangrijkste agrarische inkomsten komen van groenten en industriële planten als, katoen, sesam, tabak en anijszaad. Daarnaast wordt er jaarlijks 250.000 ton aan tomaten geproduceerd en geëxporteerd. Ook worden er bijen gehouden en is er een honing productie op grote schaal. Fethiye beschikt over een grote voorraad chroom en is een belangrijke Turkije exporteur van deze erts. De klimaat condities staan het kweken van groeten en fruit ook toe. De speciale aard van het contact tussen de producent en de consument kunt u aanschouwen in de stadsmarkt, een zeer interessante activiteit op de dinsdag. Het leven rond de markt en de winkels start vroeg in de morgen en beidt mogelijkheden voor de inwoners en de toeristen gedurende de dag.

Souvenir winkels liggen rond het Turkse bad en de oude moskee. Tijdens het hoogseizoen kunt u hier leder, tapijten, kleden, juwelen en andere souvenirs net zoals de laatste Turkse mode kopen in de winkels die tot in de late uurtjes geopend zijn. Als u door Fethiye loopt, neemt u dan een pauze in een van de "Paspatur" cafés voor een kopje Turkse thee of appelthee, het zal ervoor zorgen dat u ontspant en uw gedachten op Fethiye houdt als de glanzende eco wereld, die het bezoeken waard is.


Handige links

Turkije makelaar - Last minute Turkije